Hoofd Werktuigkundige (HWTK) voor de WKC – Eerbeek

Over de werkgever

DS Smith Paper De Hoop is een papierfabriek en produceert en levert circa 360.000 ton verpakkingspapier per jaar. Bij ons zijn ruim 170 collega’s werkzaam, waarvan een groot deel in een vijfploegendienst. De productie van papier vindt plaats met behulp van hoogwaardige, zeer kapitaalsintensieve apparatuur voorzien van geavanceerde besturingssystemen.

De warmte kracht centrale (WKC) heeft een omvang van 77 MW warmte en 65 MW elektriciteit. Het grootste gedeelte van de elektriciteitsproductie wordt geleverd aan de elektriciteitsmarkt en aan de papierfabriek wordt warme en elektriciteit geleverd. Naast een economisch argument voor deze centrale zijn er belangrijke energie en milieuvoordelen.

Het idee is om een driemanschap te hebben, bestaande uit Hoofd WKC, Onderhoud coördinator en HWTK, die de WKC aansturen. Hoofd WKC is eindverantwoordelijk, maar HWTK zal dan waarnemend leidinggevende zijn. Aansturen van de werkzaamheden in en rondom de WKC om de processen te waarborgen, rekening houdend wettelijke- en bedrijfseisen zoals tijd, kwaliteit, efficiency, veiligheid en milieu.

Functie

 • In deze functie stuur jij 12 machinisten aan zodat de energievoorziening (stoom en elektriciteit) naar de afnemers gegarandeerd blijft.
 • Jij voert de functioneringsgesprekken, maakt opleidingsplannen, volgt het verlofbeleid op en behartigt personeelsaangelegenheden
 • Jij motiveert en instrueert jouw team
 • Acteert op de gas- en elektriciteitsmarkt
 • Rapporteert over de energie-, emissie-, uptime- en rendementen van de centrale
 • Jij stelt en bewaakt de jaarlijkse budgetten
 • Jij bedient de beschikbare Utilities (lucht en water) en leeft de ISO voorschriften (Kwaliteit, Veiligheid, ARBO, Milieu Energie)na

Functie-eisen

 • Opleiding: REWICHWTK, Hoofd Werktuigkundige.
 • HBO met kennis van Energietechniek
 • Leidinggevendeervaring in een Warmte Kracht Centrale
 • Kennis van de (Nederlandse)Energie markt.
 • WTK moet is staatzijn te communiceren met verschillende afdelingen binnen de papierfabriek metzowel internen als externen.
 • HWTK moetbeschikken over een brede technische kennis en ervaring op het vlak vanenergietechniek, elektrotechniek, werktuigbouwkunde en besturing.

Het aanbod

 • Een aantrekkelijke leidinggevende functie in dagdienst 
 • Goede primaire- en secondaire arbeisvoorwaarden
 • Goede ontwikkel mogelijkheden

Informatie

Neem contact op met Pim van Meeuwen (+316.53.26.55.11) voor meer informatie over DS Smith en deze functie.

Solliciteren

Heb je belangstelling?
Reageer dan via de “APPLY” button op onze website. 

More news

Engineer Nanocellulose Technology – Maastricht, The Netherlands

This position has succesfully been filled

Introduction About Sappi Sappi is a global diversified woodfibre company focused on providing dissolving wood pulp, packaging and speciality papers, graphic papers, as well as biomaterials and biochemicals serving customer based across more than 150 countries. Sappi has over 12,800 employees in over 35 countries and manufacturing operations on three continents. Organization Sappi delivers micro […]

Technology Manager CAPEX Projects – Home office

This position has succesfully been filled

Introduction The role of the techology manager is to improve and support project development & realisation in our mills or during integration of new entities as well as support divisional projects with technical/technological expertise. Furthermore the job holder will enhance and develop synergies via bench-marking and best practice exchange.Areas of important focus are Health & Safety […]

Manager Nanocellulose Competence Center – Maastricht, The Netherlands

This position has succesfully been filled

Introduction Sappi is a global diversified woodfibre company focused on providing dissolving wood pulp, packaging and speciality papers, graphic papers, as well as biomaterials and biochemicals to our direct and indirect customer base across more than 150 countries. Sappi has over 12,800 employees in over 35 countries and manufacturing operations on three continents. Organization The Nanocellulose […]

« More news