Junior Procestechnoloog R&D – Swalmen

Introductie

Voor onze opdrachtgever WEPA Nederland zijn wij op zoek naar een (junior) procestechnoloog R&D. De (junior) procestechnoloog R&D is verantwoordelijk voor R&D werkzaamheden gericht op het onderzoeken van alternatieve cellulose bronnen om daarmee een belangrijke bijdrage te leveren aan de volgende stap in innovatie en productontwikkeling bij WEPA Nederland. Onderzoek is gericht op het ontsluitingsproces, bleking van cellulose en het valideren van reststromen.

Over de werkgever

Over WEPA Nederland B.V.

De WEPA Groep is een groot familiebedrijf dat al sinds 1948 als de „Westfälische Papierfabrik“ in Arnsberg (Duitsland) gevestigd is. WEPA Nederland B.V. is sinds mei 2017 één van de dertien vestigingen in Europa, waar we met ongeveer 175 van de 4.000 medewerkers elke dag met passie hygiënepapier produceren. Dit doen we al meer dan 80 jaar met een enorme drive en uitzonderlijke milieuprestaties. Met de merken Satino by WEPA en Black Satino bieden we B2B klanten een duurzaam assortiment voor hun toiletinrichting en zijn we hard op weg om onze circulaire ambities door middel van kringloopsluiting met onze klanten waar te maken.

Organisatorische positie

De functionaris maakt deel uit van de afdeling R&D – Procestechnologie. Deze afdeling verricht research en development naar alternatieve cellulosebronnen voor de papierproductie. Daarnaast biedt de afdeling ondersteuning aan projecten en verricht onderzoek gericht op proces- en productoptimalisatie. Je officiële standplaats zal de locatie Swalmen zijn, maar je bent daarnaast ook inzetbaar voor de WEPA Group. 

De junior Procestechnoloog R&D rapporteert aan de Manager R&D Professional.

Functie

Resultaatgebieden

Onderzoek en ontwikkeling

 • Onderzoek en ontwikkeling van nieuwe processen, zoals ontsluitingsprocessen, bleking, reststroomscheiding en dergelijke.
 • Onderzoek naar alternatieve grondstoffen
 • Onderzoek naar inzet en afzet van reststromen van het productieproces
 • Ontwikkeling van C2C productieprocessen, kringlopen en producten
 • Opschalen van pilot units naar productieschaal
 • Begeleiding van testruns in het productieproces
 • Onderzoek en ontwikkeling leiden tot vervolgstappen in innovatie en productontwikkeling bij WEPA Nederland

Procesoptimalisatie
Vanuit een inhoudelijke deskundigheid is een bijdrage geleverd aan projecten gericht op optimalisatie van het productieproces en reductie van milieubelasting in het bijzonder zoals bijvoorbeeld procesverbetering van waterzuivering, energiereductie en afvalstromen.

Benutten van beschikbare subsidies
Subsidies zijn bekend en beoordeelt op toepasbaarheid ten gunste van innovatie en productontwikkeling bij WEPA Nederland. De functionaris draagt zorg voor de subsidieaanvraag, inhoudelijke onderbouwing en rapportage. Hierbij werkt de functionaris nauw samen met subsidieadviseurs.

Informeren
Relevante informatie uit research en development taken is opgesteld, bijgehouden en gedeeld met zowel interne als externe belanghebbenden.

Bijhouden van deskundigheid
Ontwikkelingen binnen en buiten het vakgebied worden bijgehouden en beoordeeld op bruikbaarheid en consequenties voor het eigen vakgebied. 

Functie-eisen

 • WO of HBO Chemie/MST of vergelijkbaar
 • Gedegen theoretische kennis van organische Chemie, goed analytisch denkvermogen, praktisch georiënteerd
 • Affiniteit met procestechnologie
 • Goede beheersing van Engels in woord /schrift, Duits is een pré
 • Planmatig werken, organisatorisch sterk en accuraat
 • Breed geïnteresseerd, meer generalist dan specialist, plezier hebben in de breedte en veelzijdigheid van het productieproces
 • Communicatief vaardig in woord en geschrift
 • Enthousiasmerend en overtuigend, bereid tot kennisoverdracht en uitleg
 • Creatief en innovatief
 • Zelfstandig
 • Team-player

Het aanbod

 • Een leuke uitdagende functie in een plezierige, no-nonsense werkomgeving in een sterk MVO-gerichte professionele organisatie.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden waaronder 13e maand, opleidingsfaciliteiten, goede pensioenregeling 
 • Een Bruto jaar salaris tussen de €40.000 en de €45.000
 • Op deze functie is de CAO Papierindustrie van toepassing 
 • In de functie wordt gewerkt in dagdienst en een flexibele opstelling t.a.v. de werktijden is nodig in deze functie.

Informatie

De werving en selectie voor deze positie is uitbesteed aan Paper Support One. Paper Support One is een werving en selectie bureau dat gespecialiseerd is in het werven van professionals voor de papier, karton en tissue industrie. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Pim van Meeuwen. (0653265511). Wij kijken uit naar jouw reactie

Solliciteren

Direct solliciteren kan via de apply button!

More news

Health & Safety Manager Benelux – Oosterhout – Nederland

This position has succesfully been filled

Introduction Als Health & Safety Manager Benelux heb je de unieke kans om invloed te hebben op veiligheid in de productie van de gehele Benelux-regio met meerdere vestigingen. Je ondersteunt de CEO Benelux en het lokale management om in lijn met het beleid van Smurfit Kappa Group en beleid Europese H&S-beleid te werken. Hierbij ontwikkel je lokale standaarden en  […]

Head of Programme Delivery – Amsterdam

This position has succesfully been filled

Introduction Our client is a leading provider of corrugated packaging and its European HQ is located in Amsterdam, The Netherlands. We are looking for a Head of Programme Delivery for the Paper Sourcing division. Function The PS Head of Progam Delivery manages the agreed Delivery Governance Model on behalf of the PS management team. You […]

Operations manager – The Netherlands

This position has succesfully been filled

Introduction Oversees all daily operations of the plant from production and manufacturing to ensure policies and procedures are followed. Develop processes that will maximize stewardship, safety, quality, and productivity. Interacts with senior management to assure all financial and KPI targets are met and that kaizen is continuous.  Provide overall leadership and management of plant personnel […]

« More news