Manager Kwaliteit, Milieu & Management systemen – Swalmen

Introduction

De WEPA Groep is een middelgroot familiebedrijf dat al sinds 1948 als de “Westfälische Papierfabrik” in Arnsberg (Duitsland) is gevestigd. Het behoort tot de drie grootste Europese fabrikanten en is marktleider in de productie van hygiënepapier van gerecyclede vezels. Producten betreffen toiletpapier, keukenrol, zakdoekjes, tissues, handdoekpapier, servetten, poetsrollen, ontinkte pulp, onderzoektafelpapier en dispensers. Duurzame ontwikkeling en voortbestaan als familiebedrijf stonden en staan altijd op de voorgrond bij alle beslissingen en daar veranderd niets aan.

WEPA Nederland B.V. is sinds mei 2017 één van de dertien vestigingen in Europa binnen de WEPA Groep. Circa 170 van de 4.000 medewerkers produceren hier dagelijks met de grootste passie hygiënepapier. Op de locaties in Swalmen vindt dit al meer dan 85 jaar plaats met een enorme drive en uitzonderlijke milieuprestaties. In 1935 vond WEPA Nederland B.V. namelijk hier zijn oorsprong toen de broers Van Houtum de toenmalige Papierfabriek Gebroeders Van Houtum startte. 

Met de merken Satino by WEPA en BlackSatino worden B2B klanten een duurzaam assortiment voor hun toiletinrichting geboden. Daarnaast worden de circulaire ambities door middel van kringloopsluiting met hun klanten steeds meer waargemaakt. Dit alles heeft geleid tot de sterke groei van deze inmiddels wereldwijd acterende onderneming, maar waarbij de Limburgse roots zeker ook nog volop aanwezig zijn. 

Organization

De Manager Kwaliteit, Milieu & Management systemen is een staffunctie en rapporteert rechtstreeks aan de Plant Manager. Functioneel rapporteert deze functie aan de Manager QESH op het hoofdkantoor in Duitsland.

Function

Als Manager Kwaliteit, Milieu & Management systemen van WEPA Nederland B.V. ben jij verantwoordelijk voor deze specifieke thema’s. Het is jouw opdracht om de zaken omtrent kwaliteit, milieu en managementsystemen te coördineren. 

Hiertoe voer je overleg binnen de eigen locaties in Swalmen, maar zeker ook internationaal met hoofdkantoor en de overige vestigingen binnen de WEPA Groep. Kwaliteit en milieu staan samen met veiligheid absoluut op 1. In deze functie heb je een hoge mate van verantwoordelijkheid en zelfstandigheid en werk je veelal projectmatig zowel lokaal als internationaal. Het thema veiligheid wordt gecoördineerd door jouw college, de H&S manager. 

Tot jouw belangrijkste taken behoren:

 • Coördineren van alle zaken op het gebied van kwaliteit, milieu en managementsystemen; 
 • Vanuit de visie ‘kwaliteit en milieu, samen met veiligheid en gezondheid op nummer 1’ prioriteiten stellen, analyseren, adviseren en verbeteringen realiseren; 
 • Het onderhouden van contacten met externe partijen die de bedrijfsvoering op het gebied van kwaliteit, milieu en certificeringen ondersteunen; 
 • Onderdeel zijn van de kwaliteit en milieuteams welke op zeer regelmatige basis thema’s bespreken en verbeterplannen maken.

Requirements

Je bent een communicatief sterke persoonlijkheid die binnen dit internationale familiebedrijf wil meewerken aan interessante taken en uitdagingen. Hierbij deel jij de bedrijfswaarden respect, commitment en duurzaamheid. 

Functie-eisen voor de Manager Milieu & Management systems

 • HBO/WO werk- en denkniveau met een chemische achtergrond
 • Ervaring op gebied van kwaliteit, milieu, vergunningen en overheden is binnen deze functie een must;
 • Opgedane werkervaring binnen een productieomgeving is een sterke pré;
 • Kennis van chemie, kwaliteit en managementsystemen;
 • Kennis van managementsystemen gericht op ISO 9001, 14001 en 45001 en ervaring met interne en externe audits;
 • Communicatief sterk met goede beheersing van Nederlands en Engels in woord en geschrift, Duits is een pré;

Offer

Een goed arbeidsvoorwaardenpakket passend bij deze managementfunctie bij een internationaal familiebedrijf.

 • Eindejaarsuitkering 8,33%
 • 25 verlofdagen + 11,5 ATV (o.b.v. 38-urig contract, 40u werken) = 36,5 dagen per jaar
 • Pensioenverzekering via PGB
 • WIA-hiaat verzekering
 • 3e WW jaar verzekerd
 • Reiskostenvergoeding
 • Onkosten op basis van declaratie
 • Studiekostenregeling
 • Mogelijke deelname fietsplan/fitnessregeling

Je voert je werkzaamheden uit in een informele omgeving op het kantoor van WEPA Nederland B.V. in Swalmen maar hebt zeker ook de mogelijkheid om thuis te werken. Geen enkele dag is hetzelfde door de diversiteit aan werkzaamheden.

Information

Wil jij meer informatie hebben over deze functie of Wepa, neem dan telefonisch contact op met Pim van Meeuwen via +31653265511

Application

Bent jij geïnteresseerd? Load dan jouw CV op via de “Apply” button. Wij kijken uit naar jouw reactie!

More news

Project Manager PULP CAPEX projects – SAPPI Europe – Gratkorn, Austria

Introduction    Sappi is a global company focused on providing dissolving wood pulp, paper pulp, paper-based and biorefinery solutions to its customers in over 150 countries. Formed in 1936 in South Africa, Sappi established itself in Europe through a series of acquisitions that started in the 1990’s in the UK, Germany, Belgium and The Netherlands. […]

Project Manager Paper Machine CAPEX projects – SAPPI Europe – Gratkorn, Austria

Introduction    Sappi is a global company focused on providing dissolving wood pulp, paper pulp, paper-based and biorefinery solutions to its customers in over 150 countries. Formed in 1936 in South Africa, Sappi established itself in Europe through a series of acquisitions that started in the 1990’s in the UK, Germany, Belgium and The Netherlands. […]

European Paper Graduate Programme – Asschaffenburg, Germany

This position has succesfully been filled

Introduction International settingThe Paper Graduate Programme will be split across several paper mills in Europe (The Netherlands, UK, Italy, France, Germany, Romania, Croatia and Bulgaria). By joining the graduate programme, you will be given the opportunity to gain a solid professional experience by working on strategic projects and develop your management skills. Your position allows […]

« View all positions « More news